Bij toegankelijkheid denken we meestal aan fysieke obstakels, maar ook in de digitale wereld van het internet ervaren sommige doelgroepen de nodige drempels. Om op internet te surfen maken, bijvoorbeeld, blinden en slechtzienden gebruik van vergrotings-, braille- en/of spraaksoftware. Deze software werkt pas optimaal, indien een website helder gestructureerd is door middel van koppen, de kleur van de tekst duidelijk contrasteert met de achtergrond en er beschrijvingen worden voorzien van de getoonde afbeeldingen.
Wie de toegankelijkheid van zijn of haar website wil verbeteren kan, zoals de SAPH, een audit aanvragen bij AnySurfer. Na zo’n audit krijg je allerlei praktische tips over hoe je alle mogelijke drempels het beste weg kan werken. Het gaat dan niet alleen om drempels voor blinden en slechtzienden, maar onder andere ook voor dove gebruikers of voor wie minder vlug is met de vingers. Eenmaal deze tips ter harte genomen en alle toegankelijkheidsproblemen opgelost kan je vervolgens het AnySurfer-label verkrijgen en goed zichtbaar op je website plaatsen.
De SAPH doet hierbij een warme oproep om zo veel mogelijk websites te laten controleren door AnySurfer en dit kwaliteitslabel vervolgens te behalen. Uiteraard zouden vóór alles websites van de overheid en publieke diensten optimaal toegankelijk moeten zijn. Maar dankzij het AnySurfer-label toont u ook als vereniging of particulier dat iedereen echt welkom is op uw internetplatform.